FOTO: profimediaimages.ro / 71% dintre femei, nemulţumite de aspectul sânilor lor. Ce probleme de sănătate pot apăreaFOTO: profimediaimages.ro / 71% dintre femei, nemulţumite de aspectul sânilor lor. Ce probleme de sănătate pot apărea

În urma unui studiu s-a descoperit că aspectul sânilor poate afecta sănătatea femeilor. Studiul a fost publicat în jurnalul Body Image şi s-au analizat date obţinute de la 18,541 de femei din 40 de ţări, care au fost nevoite să răspundă la întrebări precum care este mărimea ideală a sânilor, ce părere au despre sânii lor şi despre sănătatea sânilor în general. La acest studiu au participat peste 100 de experţi internaţionali şi se presupune că este cel mai extins studiu legat de aspectul corpului.

După ce s-au analizat datele, cercetătorii au descoperit că aproximativ 71% dintre femei nu erau mulţumite de mărimea sânilor lor, 48% dintre ele explicând că şi-ar fi dorit să aibă sâni mai mari, în timp ce 23% dintre ele şi-ar fi dorit sânii mai mici. Doar 29% dintre femei au susţinut că sunt fericite şi mulţumite cu mărimea sânilor lor.

Mărimea ideală variază în funcţie de ţară. De exemplu, femeile din Brazilia, Japonia, China, Egipt şi Marea Britanie sunt cele mai predispuse să fie nemulţumite de mărimea sânilor lor, în timp ce femeile din India, Pakistan şi Liban au mărimea ideală de sâni mari. De altfel, femeile din Filipine, Germania, Austria şi Malaysia au mărimea ideală de sâni mici.

Din păcate, femeile nemulţumite de aspectul sânilor nici nu au grijă de sănătatea lor şi nu sunt preocupate de autopalpare, mamografii şi alte examinări prin care să detecteze schimbări la nivelul sânilor care le-ar putea afecta sănătatea. Mai mult, femeile nemulţumite de aspectul sânilor lor tind să nu aibă încredere în ele şi să nu fie deloc fericite cu corpul lor.

Specialiştii nu sunt surprinşi de faptul că femeile sunt nemulţumite de aspectul sânilor, ci sunt îngrijoraţi de complicaţiile care pot apărea la nivel mental, pentru că acest aspect poate produce ruşine, stimă de sine scăzută sau jenă. Cu toate astea, specialiştii trag un semnal de alarmă şi speră ca femeile să se concentreze mai mult pe funcţionalitatea sânilor şi nu pe aspectul estetic.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *