Portughezul Joao Vale de Almeida, fost ambasador al UE in SUA, va reprezenta Uniunea Europeana in Regatul Unit, dupa ce Brexitul va deveni efectiv.

Anuntul a fost facut de seful diplomatiei europene Josep Borrell, noteaza AFP.

Vale de Almeida (62 de ani) va fi “primul sef al viitoarei delegatii a UE in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord”. Mandatul sau va incepe la 1 februarie, “data incepand cu care Regatul Unit va fi o tara terta” si unde reprezentarea UE va fi asigurata de o delegatie.

Portughezul a fost ambasador al UE la ONU din 2015 pana in 2019, dupa ce a fost primul ambasador al UE in SUA, din 2010 pana in 2014. In acea perioada, el a participat la negocierile asupra acordului de liber-schimb intre UE si SUA, abandonate de atunci.

De profesie jurnalist, inalt functionar european experimentat, Joao Vale de Almeida a fost de asemenea seful de cabinet al fostului presedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Joao Vale de Almeida a fost si purtatorul de cuvant al executivului european in perioada in care premierul Boris Johnson inca era jurnalist la Bruxelles.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *