Fostul președinte consideră că, având în vedere că un asemenea demers ar crește reprezentativitatea și legimitatea edililor, Comisia de la Veneția ar fi de acord ca legea electorală să fie modificată cu doar câteva luni înainte de alegerile la termen.

„Este posibil și eu cred că Orban își va asuma răspunderea pentru modificarea legii electorale, chiar dacă modificarea legii se produce cu mai puțin de șase luni (n.r. – înainte de alegerile la termen), ceea ce nu e recomandat, dar fiind o modificare pozitivă, care crește nivelul de democrație, Comisia de la Veneția acceptă astfel de modificări – când, prin ceea ce se face, se crește nivelul de democrație”, a declarat Traian Băsescu, marți seară, la Digi 24.

Întrebat dacă alegerile sunt anticipate, Traian Băsescu a răspuns: „Am spus că nu sunt posibile anticipatele dacă suntem raționali. Altfel, orice lipsă de rațiune este aplicabilă și oamenilor politici și te poți trezi cu abordări lipsite de logică, dar gândiți-vă încă o dată cât de rău ar fi pentru țară să intre în patru luni de instabilitate, când alegerile sunt în octombrie, în condițiile în care anul acesta trebuie utilizat masiv pentru dezvoltarea proiectelor”.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *