Musee d’Orsay din Paris a anuntat ca acorda prima “rezidenta pentru un artist de Instagram” urmand ca lucrarile ilustratorului selectat sa fie prezentate de pe contul institutiei in fiecare zi de luni pe intreaga durata a anului.

Muzeul a decis ca ilustatorul Jean-Philippe Delhomme este cel mai potrivit artist pentru proiectul care isi propune sa ofere o imagine a modului in care figuri consacrate din istoria artei precum Monet, Renoir sau Van Gogh ar fi folosit media sociale din zilele noastre.

Lucrarile lui Jean-Philippe Delhomme au aparut pana acum in The New Yorker, Vogue si Vanity Fair. Artistul va prezenta lucrari din istoria artei in calitate de utilizator al platformei Instagramm pentru Musee d’Orsay.

Intr-un text dat publicitatii, reprezentantii muzeului au aratat ca scopul rezidentei este sa puna in valoare artistii ale caror lucrari se afla in colectia institutiei incercand sa ii prezinte ca persoane de azi.

“Scopul este sa aducem mai aproape acesti artisti din a doua jumatate a secolului XIX implicandu-i in interactiuni cu care suntem obisnuiti in zilele noastre”, se arata in comunicat.

Prima ilustratie a fost publicata pe 6 ianuarie si prezinta un portret al romancierului si criticului de arta francez Joris-Karl Huysmans, despre care Delhomme sugereaza ca a fost pictat de un prieten al lui Huysmans, pictorul Jean-Louis Forain, in 1878. “Multumesc @JL.Forain pentru portretul pe care mi l-ai facut”, scrie langa poza care a primit aprecieri de la conturi precum @degas @JL.Forain si altele.

Huysmans este eroul unei noi expozitii propuse de muzeu.

Proiectul seamana cu volumul “Artists’ Instagrams”, publicat de Delhomme in 2019, in care erau imaginate mai multe imagini in care artisti ca Paul Gauguin, Piet Mondrian sau Pablo Picasso ar comunica folosind internetul. Unul dintre acestea il arata pe Mondrian vopsindu-si bucataria IKEA, in altul, Picasso colaboreaza cu o marca auto, iar Gauguin are o postare demna de un influencer din zilele noastre atunci cand isi ilustreaza calatoriile cu nuduri din Polinezia Franceza.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *