Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar din comuna Corbu, judetul Constanta, lasa repetenti elevii care se automutileaza, dezvaluie Asociatia Elevilor din Constanta (AEC).

AEC a descoperit aceasta prevedere controversata in regulamentul scolii, iar acum solicita modificarea de urgenta a acestuia.

“AEC solicita modificarea de urgenta a regulamentului Scolii Gimnaziale Gheorghe Lazar din comuna Corbu, care prevede sanctionarea cu 5 puncte scazute la purtare a elevilor care se automutileaza.

AEC desfasoara in aceasta perioada analiza regulamentelor unitatilor de invatamant din judetul Constanta, membrii grupului de lucru verificand cu atentie prevederile acestora, in vederea identificarii si corectarii oricarei prevederi nelegale.

Si in anul trecut au fost identificate o serie de prevederi care se puteau incadra usor in categoria celor aberante, dar in acest an a fost identificata o prevedere care este nu numai nelegala, dar care demonstreaza cinismul persoanelor ce au redactat acest regulament”, se arata intr-un comunicat de presa al asociatiei.

Potrivit sursei citate, la art. 141 din regulament este prevazut “nomenclatorul actelor de violenta” si, printre alte prevederi, la partea a 4-a a acestui tabel, punctul 4, se regaseste fapta de “automutilare”, pedepsita cu scaderea a 5 puncte la purtare.

AEC subliniaza ca automutilarea apare ca urmare a unor probleme sociale, fiind necesara ajutarea elevului si nu sanctionarea lui.

“Dorim sa tragem un semnal de alarma asupra faptului ca automutilarea apare, de cele mai multe ori, in randul elevilor, ca urmare a unor probleme sociale, precum bullying-ul, situatia familiala si altele, starea psihologica a persoanei fiind deteriorata. In aceste cazuri, este absolut necesara interventia urgenta a institutiilor abilitate si familiei in momentul identificarii comportamentelor de automutilare, astfel incat elevul sa poata fi ajutat sa depaseasca aceasta stare psihologica din ce in ce mai des intalnita in randul tinerilor.

Este evident cinismul conducerii unitatii de invatamant care, in loc sa se aplece asupra rezolvarii acestei probleme, in prevenirea si combaterea ei, alege sa pedepseasca elevii ce sufera de ea. Amintim ca scaderea notei la purtare sub 6 duce la repetarea anului scolar, in aceasta situatie fiind nejustificata, putand chiar sa agraveze situatia elevului si sa-l determine la actiuni din ce in ce mai riscante. Suntem de parere ca daca un astfel de incident se intampla, persoanele din conducerea scolii ar fi autori morali si ar trebui sanctionati chiar si penal”, se arata in documentul citat.

Astfel, AEC solicita directoarei scolii, prof. Elena Badea, sa propuna de urgenta in cadrul Consiliului de Administratie modificarea acestei prevederi.

“Totodata, solicitam inspectorului scolar general, Sorin Mihai, sa dispuna de urgenta o ancheta in cazul persoanelor care au propus si aprobat aceasta forma a regulamentului scolar”, conchide comunicatul.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *