Se spune despre elefanti, si unele studii au demonstrat-o, ca au o memorie foarte buna. Recent, s-a descoperit ca si testoasele stau foarte bine la acest capitol.

S-a crezut despre testoase ca sunt prea incete sa ascunda vreun mare potential mental. Dar un studiu recent realizat la Institutul de Stiinte Okinawa a aratat contrariul. Cel putin cand vine vorba despre amintirile de lunga durata, testoasele stau foarte bine, arata IFL Science.

Conform unui raport publicat de jurnalul Animal Cognition, un simplu truc invatat este retinut de testoasele gigant si 10 ani mai tarziu.

In urma cu aproape 10 ani, testoasele din mai multe specii, inclusiv cele din Galapagos, Seychelles sau Aldabra, aflate la Institutul de Stiinte Okinawa, au fost invatate ca daca musca o minge albastra (si nu de alta culoare) care se afla la capatul unui bat vor primi o recompensa constand in hrana.

Toate au invatat foarte usor acest lucru si au fost testate cu succes si peste 95 de zile.

Acelasi grup de testoase a fost din nou testat, recent, iar rezultatele au fost imbucuratoare. Toate si-au amintit ca mingea albastra insemna ca vor primi o recompensa constand in mancare.

Vezi si A murit cea mai batrana broasca testoasa din Africa. Avea 344 de ani

A.P.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *