E de ajuns sa stai cateva luni, 14 mai exact, in Antarctica, pentru ca creierul tau sa se micsoreze, arata un studiu recent. Si asta nu e tot!

Inainte de a pleca in expeditia in Antarctica, la statia de cercetare Neumayer III, creierele celor cinci barbati si patru femei din Germania, toti cercetatori, au fost atent analizate. La fel s-a intamplat si dupa ce s-au intors, relateaza IFL Science.

S-a observat ca toti pierdusera un procent semnificativ din volumul creierului, mai ales de la nivelul hippocampusului, in zona asociata cu orientarea in spatiu si memoria.

La fel s-a intamplat si in cortexul prefrontal, cel care raspunde de personalitate, luarea deciziilor si comportamentul in societate.

Autorii studiului cred ca schimbarile din creier sunt cauzate de monotonia mediului inconjurator si de izolarea prelungita. Studii anterioare au aratat ca izolarea poate avea un efect profund asupra coportamentului, dar si asupra structurii creierului.

Si lipsa stimulentilor poate avea un efect destul de puternic, in timp, pentru creier, se mai arata intr-un raport publicat de The New England Journal of Medicine.

Citeste si Pentru creier e dificil sa mentina contactul vizual in timpul unei conversatii, dar numai in anumite conditii

A.P.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *