FOTO: 123rf.com / Condimentul care ajută femeile să atingă orgasmul. Cum să creşti apetitul sexual, chiar şi la menopauzăFOTO: 123rf.com / Condimentul care ajută femeile să atingă orgasmul. Cum să creşti apetitul sexual, chiar şi la menopauză

Cercetările arată că un supliment alimentar care conţine un condiment din India, folosit foarte des în preparate, poate accelera apetitul sexual al femeilor. În urma unui studiu la care au luat parte 29 de femei, cu vârste medii, timp de două luni li s-au administrat pastile pe bază de plante care conţin schinduf.

În timpul studiului au putut fi observate îmbunătăţiri în privinţa dorinţei sexuale, lubrifierii vaginale, a orgasmelor şi satisfacţiei din dormitor. Oamenii de ştiinţă susţin că schinduful a ajutat la accelerarea circulaţiei sangvine către aparatul genital, dar şi la creşterea nivelului de testosteron, ambele responsabile de creşterea libidoului.

Cercetătorii spanioli de la Palacios’ Institute of Women’s Health, au administrat pastilele chiar şi femeilor cu vârste de 45-65 de ani, aflate la menopauză şi post-menopauză. De cele mai multe ori, căderile hormonale din timpul menopauzei indică lipsa apetitului sexual, dar şi apariţia uscăciunii vaginale. La începutul cercetării, femeile au fost chestionate în privinţa libidoului, mai târziu acesta fiind măsurat pe o scală de la 0-36. Se considera că femeile care aveau rezultate sub 26 erau predispuse riscului de a se confrunta cu disfuncţii sexuale, iar media era de 20. După două luni în care le-au fost administrate acele pastile pe bază de plante (care conţin schinduf), creşterile erau semnificative, media ajungând la 25.

Cercetătorii, îndrumaţi de Dr. Santiago Palacios, au menţionat în lucrare că: ”administrarea acestui produs este asociată cu o creştere semnificativă, nu doar a dorinţei sexuale şi excitării, ci şi a orgasmelor şi lubrifierii vaginale”.

Cercetarea a fost publicată în jurnalul medical BMC Women’s Health.

Cercetările anterioare sugerează că aproape jumătate dintre femei sunt afectate de aceste aspecte într-un anumit moment al vieţii, fie că vorbim de factori ca probleme în relaţie, stres sau oboseală, fie că este vorba de o problemă de sănătate.

Apetitul sexual variază de la o persoană la alta, dar dacă această problemă afectează relaţia de cuplu, recomandată este vizita la un specialist sau terapeut.

Cauze comune ale scăderii libidoului:

  • Problemele de relaţie- partenerul devine prea familiar, nu există comunicare între parteneri, există probleme de încredere între parteneri
  • Probleme sexuale- uscăciune vaginală sau disfuncţie erectilă
  • Stres, depresie sau anxietate
  • Vârsta- hormonii de sex scad în perioada menopauzei
  • Sarcină şi alăptare- apar schimbările hormonale, epuizarea, părinţii sunt concentraţi pe creşterea copilului
  • Probleme de sănătate- boli de inimă, cancer, diabet
  • Medicamentaţie- antidepresive sau medicamente pentru hipertensiune
  • Consumul de alcool şi droguri

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *