Mai multi deputati si senatori au inaintat, in Parlament, o propunere legislativa pentru modificarea Codului Penal, privitor la cazurile de abuz impotriva minorilor. Initiativa prevede cresterea pedepselor, astfel incat sa nu mai poata fi pronuntate cu suspendare.

Unul dintre initiatori, deputatul USR, Lucian Viziteu, arata ca in prezent, legea romana este mult prea blanda cu aceste persoane care dovedesc un comportament deviant si care prin actiunile lor distrug vietile a mii de persoane.

“In primul rand, o prevedere la care tin foarte mult este aceea ca cei care au abuzat sexual minori sa nu mai poata fi condamnati cu suspendare, ci sa primeasca cel putin 4 ani cu executare, daca au abuzat sexual o persoana mai tanara de 16 ani“, explica Viziteu, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Citeste si: Proiect de modificare a Codului penal: Pedepse mai mari in cazul abuzurilor impotriva minorilor

Potrivit acestuia, in 2016, din 192 de condamnari in Justitie, 83 au fost cu suspendare, in timp ce in 2017, din 194 de condamnari, 97 au fost cu suspendare.

Mai multe informatii despre modul in care sunt solutionate aceste cazuri, intr-un raspuns la o interpelare a Ministerului Justitiei, adresat deputatei Oana Bizgan.

Societatea trebuie sa ii pedepseasca aspru pe acesti oameni si sa transmita un mesaj ferm pentru oricine mai doreste sa inalce legea“, arata Viziteu.

O alta prevedere este aceea ca daca un minor abuzeaza sexual un alt minor, sa fie judecat precum un adult.

Exista cazuri in care tineri de 16-17 ani au fost considerati minori in situatia in care au fost judecati pentru abuz sexual asupra unor copii. Cred ca si acesti oameni trebuie sa isi asume intreaga responsabilitate pentru faptele lor“, mai spune deputatul USR.

Politicianul sustine ca o alta prevedere curajoasa ar fi aceea ca persoanele care racoleaza minori pentru acte sexuale sa poata fi retinute de la prima abatere.

I.S.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *