Platforma RezultateVot pune gratuit la dispozititia tuturor celor interesati date in timp real despre procesul electoral, inclusiv topul candidatilor la alegerile prezidentiale 2019.

Informatii precum numarul sectiilor de votare din tara si diaspora acoperite de observatorii independenti, numarul de observatori, numarul total de mesaje trimise din sectii de observatorii independenti si cate din ele reprezinta potentiale probleme sunt disponibile in mod public si gratuit pe site-ul RezultateVot.ro, o platforma dezvoltata de ONG-ul Code for Romania.

Toate aceste informatii sunt colectate si furnizate in timp real de catre aplicatia MonitorizareVot dezvoltata tot de catre Code for Romania si utilizata si in acest an de catre observatorii independenti acreditati prin Fiecare Vot, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Datele oficiale in timp real despre prezenta la vot sunt furnizate de catre Autoritatea Electorala Permanenta si sunt prezentate si integrate intr-o forma grafica accesibila in platforma, respectiv total inscrisi pe listele permanente si speciale, total prezenta la urne, votanti pe listele permanente si speciale, votanti pe listele suplimentare, votanti cu urna mobila, dar si informatii statistice despre alegatorii prezenti in diaspora.

Imediat dupa inchiderea sectiilor de vot, respectiv duminica, 10 noiembrie, ora 21.00, RezultateVot.ro va prelucra fluxul de date pus la dispozitie de catre AEP si va afisa intr-o forma grafica intuitiva si usor de inteles voturile liber exprimate inregistrate de catre fiecare candidat la functia de Presedinte al Romaniei. Un top real time al candidatilor va fi disponibil de asemenea pe platforma.

Citeste si:

Cati romani din diaspora au votat in a doua zi a alegerilor prezidentiale 2019

Harta gratuita cu sectiile de votare de pe platforma Vot Diaspora ar putea disparea

C.P.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *