Politic

Alegeri prezidentiale 2019: Harta gratuita cu sectiile de votare de pe platforma Vot Diaspora ar putea disparea

Harta gratuita cu sectiile de votare din strainatate pentru alegerile prezidentiale 2019 de pe platforma Vot Diaspora ar putea fi inchisa.

Proiectul este dezvoltat in intregime de o echipa de voluntari ai ONG-ului Code for Romania, iar acum are nevoie de ajutorul vostru.

“La Europarlamentare am platit 2.300 euro pentru a avea pe www.votdiaspora.ro harta interactiva cu toate cele peste 400 de sectii de votare.

Nu s-a terminat inca prima zi de vot in strainatate si deja am platit o factura de 878 dolari pentru 33.000 de cautari pe harta pentru cele peste 800 de sectii cate sunt disponibile la acest tur de alegeri.

Suntem impresionati de numarul mare de utilizatori si bucurosi ca putem sa fim de folos pentru sute de mii de romani, dar in egala masura suntem speriati de factura ce va veni dupa data de 10 noiembrie si cea din 25″, au scris pe Facebook cei de la Code for Romania.

Cei care vor sa doneze o pot face la acest link, pentru a asigura suficiente fonduri pentru a achita factura pentru folosirea serviciului de harti de la Google.

Reamintim ca Diaspora poate vota de vineri pana duminica la alegerile prezidentiale 2019. Pana la aceasta ora, 160.550 de persoane s-au prezentate la urne in strainatate. Daca ii adaugam si pe cei care au votat prin corespondenta, adica 25.189, rezulta ca pana acum au votat 185.739 de romani la alegerile prezidentiale 2019.

Vezi aici LIVE cum decurge votul

C.P.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *