In urmatoarele zile vremea va fi foarte calda, doar culorile copacilor dand de inteles ca este toamna. Apoi, va urma o racire, temperaturile fiind normale pentru aceasta perioada a anului, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 15-27 octombrie.

Banat

Cu usoare variatii de la o zi la alta, in perioada 14 – 21 octombrie se anunta temperaturi mult mai ridicate decat cele specifice perioadei, inregistrandu-se 24 si 26 de grade. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire, urmand astfel ca maximele sa scada de la 24 de grade in medie, spre valori in jurul a 18 grade spre sfarsitul intervalului de prognoza (in perioada 24 – 27 octombrie), valori normale pentru aceasta perioada din an.
Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere incepand cu data de 21 octombrie.

Crisana

In prima saptamana se anunta temperaturi cu mult peste cele normale, intre 24 si 26 de grade, cu cele mai ridicate valori in primele zile (14, 15 si 16 octombrie). Ulterior vremea se va raci, astfel ca pana la la finalul intervalului de prognoza se vor inregistra maxime normale pentru perioada din an, acestea urmand a se situa in jurul a 18 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere in perioada 21 – 27 octombrie.

Transilvania

In intervalul 14 – 21 octombrie vor fi valori cu mult mai ridicate decat cele climatologic specifice datei, urmand a se inregistra maxime cuprinse intre 22 si 24 de grade. Ulterior vremea va intra intr-un proces de racire treptata de la o zi la alta, urmand a se inregistra maxime in jurul celor normale, acestea coborand spre 15 grade la sfasitul intervalului de prognoza.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va creste incepand cu data de 21 octombrie.

Maramures

In intervalul 14 – 20 octombrie, cu usoare variatii de la o zi la alta, vremea va fi cu mult mai calda decat in mod normal, urmand a se inregistra intre 22 si 25 de grade, cu cele mai ridicate valori in zilele de 15 si 16 octombrie. Apoi, urmeaza o racire treptata a vremii si vor fi 17 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere in a doua saptamana de prognoza.

Moldova

La inceputul intervalului, vor fi valori mai ridicate decat cele climatologic specifice perioadei, apoi acestea vor scadea treptat, situandu-se in general in jurul mediilor multianuale. Astfel, in intervalul 14 – 21 octombrie se vor inregistra maxime cuprinse intre 20 si 24 de grade, cu cele mai ridicate valori in prima zi. Apoi, temperaturile vor continua sa scada usor spre medii in jurul a 14 grade, pana la sfarsitul intervalului.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va creste incepand cu data de 22 octombrie.

Dobrogea

In prima zi va fi mai cald decat in mod normal. Apoi variatiile mici de la o zi la alta vor conduce la inregistrarea unor valori maxime, in general, apropiate de mediile multianuale. Astfel, in prima zi maximele se vor situa in jurul a 20 de grade, aoi vor scadea usor si se vor inregistra maxime cuprinse intre 16 si 18 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va creste incepand cu data de 22 octombrie.

Muntenia

Cu mici variatii de la o zi la alta, in intervalul 14 – 21 octombrie regimul termic va fi caracterizat de valori diurne in general mai ridicate decat cele normale, acestea urmand a se incadra in medie intre 22 si 25 de grade, cu cele mai ridicate valori in primele zile. Apoi, o racire treptata va determina inregistrarea unor maxime apropiate de cele specifice perioadei, intre 16 si 18 grade, in medie, cu cele mai ridicate valori in zilele de 22, 23 si 24 octombrie.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in intervalul 22 – 27 octombrie.

Oltenia

In intervalul 14 – 21 octombrie vremea va fi cu mult mai calda decat in mord normal, astfel ca maximele se vor incadra intre 22 si 26 de grade. Apoi, vremea se va raci treptat conducand la inregistrarea unor temperaturi maxime in jurul celor normale, cuprinse in medie intre 16 si 18 grade, cu cele mai scazute valori spre sfarsitul intervalului.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere in a doua saptamana de prognoza.

La munte

In perioada 14 – 20 octombrie vremea va fi cu mult mai calda decat in mod normal, desi de la o zi la alta vor exista mici variatii, maximele urmand astfel a se incadra, in medie, intre 16 si 18 grade, cu cele mai ridicate valori in intervalul 14 – 16 octombrie. Ulterior, o racire treptata a vremii va determina inregistrarea unor maxime in jurul celor normale, acestea coborand spre 8 grade, in medie, in ultima zi de prognoza, pornind de la medii in jurul a 14 grade in data de 21 octombrie.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere in intervalul 21- 27 octombrie.

A.G.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *